Jeśli lubisz zapach sera, smak pora i chrupiące grzanki – ten przepis jest dla Ciebie. Inne zalety: jej przyrządzenie zajmuje niewiele czasu, a produkty bez problemu kupisz w osiedlowym sklepiku. Poza tym zupa wyśmienicie smakuje na ciepło, jak również na zimno
Przygotuj:
cztery serki topione „trójkąciki np. ementaler, gouda
pół niewielkiego pora
pół kostki rosołowej
świeże zioła np. bazylia
parmezan
grzanki
sól, pieprz
Do litra gotującej się wody wrzuć pół kostki rosołowej. Następnie sparz pora i pokrój jego białą część. Warzywo wrzuć do gotującej wody. Topiony serek pokrój w kostkę i włóż do garnka. Wszystko gotuj na małym ogniu, delikatnie mieszając. Dopraw do smaku świeżymi ziołami i parmezanem. Podawaj ze złocistymi grzankami. Zupę możesz serwować na obiad, a także na wieczornych spotkaniach ze znajomymi.
autor: aviomarin
Average Rating