Słodkie tosty z twarożkiem  i winogronami

Słodkie tosty z twarożkiem i winogronami

0 0

Wiosna to dobry czas, żeby wprowadzić do kuchni kolorowe, a zarazem pożywne dania. W miejsce tradycyjnych tostów z szynką, proponuję ich kreatywną wersję. Słodkie tosty z twarożkiem i winogronami, posypane orzechami i polane miodem to przepis, który zachwyci najbardziej wymagającego smakosza. Co więcej, wykonamy go w 3 prostych krokach!

Słodkie tosty z twarożkiem i winogronami – składniki

  • ½ kostki półtłustego twarogu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 kromki chleba tostowego (np. Dan Cake)
  • 6 szt. winogron
  • 6 szt. orzechów (np. nerkowca)
  • 1 łyżka miodu

Słodkie tosty z twarożkiem i winogronami – przygotowanie

Twarożek rozdrobnić widelcem, wymieszać z jogurtem naturalnym, pokroić winogrona. Chleb upiec w tosterze. Posmarować kromki chleba przygotowanym serkiem. Wyłożyć owoce, orzechy i polać miodem.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post IQuchnia, czyli jak inteligentnie jeść i pić
Next post Nastoletnia panna młoda Cathy Glass – premiera już 20 kwietnia