Spaghetti z indykiem, brukselką oraz jajkiem

Spaghetti z indykiem, brukselką oraz jajkiem

0 0

Jest jedną z najpopularniejszych potraw na świecie, a spotkać go możemy dosłownie wszędzie. Także w Polsce zyskał on dużą popularność. Makaron – bo o nim mowa, to zdecydowanie jeden z najczęściej wykorzystywanych pomysłów na smakowite dania. Coś tak pysznego i jednocześnie uniwersalnego zdecydowanie zasługuje na częstą obecność w naszym jadłospisie. Przedstawiamy przepis na spaghetti z indykiem, brukselką oraz jajkiem

Spaghetti z indykiem, brukselką oraz jajkiem – składniki:

  • Makaron Lubella Spaghetti 300 g
  • 4 jaja
  • Cebula 100 g
  • Brukselka 100 g
  • Pierś z indyka 200 g
  • Żurawina 30 g
  • Natka pietruszki 30 g
  • Parmezan 40 g
  • Sól, pieprz

Spaghetti z indykiem, brukselką oraz jajkiem – przygotowanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie według zaleceń producenta. Jajka gotujemy na twardo. Brukselkę myjemy i kroimy na mniejsze części.

Indyka i cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy, dodajemy żurawinę. Łączymy
z ugotowanym i odcedzonym wcześniej makaronem. Posypujemy parmezanem
i posiekaną natką pietruszki.

Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dekorujemy natką pietruszki oraz pokruszonym jajkiem.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Domek dla dziecka – zrób to sam
Next post Trendy w jesiennym makijażu