Jest jedną z najpopularniejszych potraw na świecie, a spotkać go możemy dosłownie wszędzie. Także w Polsce zyskał on dużą popularność. Makaron – bo o nim mowa, to zdecydowanie jeden z najczęściej wykorzystywanych pomysłów na smakowite dania. Coś tak pysznego i jednocześnie uniwersalnego zdecydowanie zasługuje na częstą obecność w naszym jadłospisie. Przedstawiamy przepis na spaghetti z indykiem, brukselką oraz jajkiem
Spaghetti z indykiem, brukselką oraz jajkiem – składniki:
- Makaron Lubella Spaghetti 300 g
- 4 jaja
- Cebula 100 g
- Brukselka 100 g
- Pierś z indyka 200 g
- Żurawina 30 g
- Natka pietruszki 30 g
- Parmezan 40 g
- Sól, pieprz
Spaghetti z indykiem, brukselką oraz jajkiem – przygotowanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według zaleceń producenta. Jajka gotujemy na twardo. Brukselkę myjemy i kroimy na mniejsze części.
Indyka i cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy, dodajemy żurawinę. Łączymy
z ugotowanym i odcedzonym wcześniej makaronem. Posypujemy parmezanem
i posiekaną natką pietruszki.
Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dekorujemy natką pietruszki oraz pokruszonym jajkiem.
Average Rating