Spaghetti z suszonymi pomidorami, gorgonzolą i rukolą

Spaghetti z suszonymi pomidorami, gorgonzolą i rukolą

0 0

Spaghetti z suszonymi pomidorami, gorgonzolą i rukolą to prosty pomysł na szybki i smaczny obiad

Spaghetti z suszonymi pomidorami, gorgonzolą i rukolą – składniki na 4 porcje:

  • 500 g makaronu spaghetti
  • słoiczek pomidorów suszonych na słońcu w oleju Ponti
  • 300 g sera gorgonzola
  • 250 ml śmietany do sosów 18% lub kremówki 30%
  • 1 średnia cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • 3 garści rukoli
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • sól i pieprz (opcjonalnie)

Spaghetti z suszonymi pomidorami, gorgonzolą i rukolą – sposób przygotowania:

Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzuć drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek i zeszkli je. Pomidory pokrój w kostkę i dorzuć na patelnię. Dodaj śmietanę, pokruszony ser gorgonzola oraz gałkę. Sos zredukuj do odpowiadającej Ci gęstości. Opcjonalnie dopraw go solą i pieprzem. Sos podawaj z ugotowanym al dente makaronem i rukolą.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Zimowe stylizacje – cieplej znaczy lepiej
Next post Domowe kosmetyki z olejkami eterycznymi