Przedstawiamy smaczny przepis na ogniste szaszłyki z grilla – do wykorzystania nie tylko z Waszymi pociechami
Szaszłyki z grilla – składniki:
300g mięsa wieprzowego (łopatka, karczek)
3 średnie cebule
2 papryki świeże
10 średnich pieczarek
150g boczku wędzonego
1/4 szklanki oleju
3-4 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sosu piri-piri „Tarsmak”
majeranek, czosnek granulowany do smaku
Szaszłyki z grilla – wykonanie:
Mięso, boczek i paprykę pokroić na kawałki, cebulę na ósemki, a pieczarki pozostawić w całości. Wszystkie składniki nadziać na przemian na szpatułki. Z oleju, sosu sojowego, sosu piri-piri i przypraw zrobić zawiesinę, dokładnie wysmarować nią szaszłyki, a następnie odstawić do lodówki na minimum dwie godziny. Piec na grillu ok. 20 minut co jakiś czas obracając.
Smacznego!
Average Rating