Szparagi zawijane z Szynką Dojrzewającą

Szparagi zawijane z Szynką Dojrzewającą

0 0

Luty to najlepszy czas, aby bliżej przyjrzeć się afrodyzjakom. Ostrygi, trufle, czekolada czy imbir to już klasyki. Istnieją jednak mniej oczywiste propozycje, które pobudzają zmysły. Z warzyw polecamy szparagi! Przepis na Szparagi zawijane z Szynką Dojrzewającą poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Szparagi zawijane z szynką dojrzewającą – składniki:

– 4 plastry Szynki Dojrzewającej firmy Gzella

– 8 szparagów konserwowych

– 4 plastry sera żółtego

– 2 jajka

– 3 łyżki mąki pszennej

– bułka tarta

– olej do smażenia

– 4 połówki brzoskwiń konserwowych

– 2 łyżki żurawiny ze słoika

– świeże zioła
Szparagi zawijane z szynką dojrzewającą – przygotowanie:

W plaster szynki i sera zawinąć po dwa szparagi, tak aby szynka pozostała na wierzchu. Rulony panierować w mące, jajku i bułce tartej, następnie znowu  w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć zawinięte szparagi z obu stron na złoty kolor. Tak przygotowane szparagi można podawać  z brzoskwiniami i żurawiną, udekorowane świeżymi ziołami.

Smacznego!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Przyczyny spadku libido
Next post Top 10 wyjątkowych prezentów na Walentynki