Co powiesz na to, by na obiad przygotować prawdziwie włoskie specjały, które przeniosą nas do stolicy południa i pozwolą zakosztować w smakach Italii. Dobrym pomysłem na stół jest tradycyjna, wysokiej jakości pasta, w towarzystwie pancetty, czyli włoskiego boczku, pomidorów, parmezanu. Polecamy wypróbować makaronowy przepis na Tagliatelle Alla Boscaiola
Tagliatelle Alla Boscaiola – składniki:
- 200 g makaronu Malma tagliatelle nidi
- 150 g pancetty
- 150 g pieczarek
- 1 cebula
- 1 op. pomidorów w puszce
- 150 g śmietany kremówki
- Natka pietruszki
- Parmezan
- Oliwa
- Sól, pieprz
Tagliatelle Alla Boscaiola – przygotowanie:
Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją producenta na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Przesmażamy, a następnie dokładamy pokrojoną pancettę oraz pieczarki. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy pomidory z puszki, wszystko razem mieszamy i dusimy. Po chwili dodajemy śmietanę oraz przyprawy.
Average Rating