Jesienno-zimowa szaruga za oknem skłania wiele osób do sięgania po fast-foody i słodkie przekąski, które na chwilę poprawiają humor. Tymczasem to właśnie teraz warto postawić na wzmacniające organizm, aromatyczne posiłki i kolorową, wartościową dietę. Przygotowanie takich kuszących, pysznych i zdrowych dań nie musi zajmować dużo czasu, a radość płynąca z degustacji na pewno pozytywnie wpłynie na jesienny nastrój!
Tagliatelle z tuńczykiem – składniki:
- 40 dag makaronu tagliatelle
- 1 puszka tuńczyka
- 25 dag pomidorów
- 200 ml śmietany 18%
- Świeży szczypiorek
- 1 łyżka oliwy
- 8 dag tartego parmezanu
- Czosnek mielony Appetita
- Rozmaryn Appetita
- Pieprz czarny mielony Appetita
Tagliatelle z tuńczykiem – przygotowanie:
Makaron ugotuj zgodnie z zaleceniami. Pomidory (sparzone i obrane ze skórki) rozgnieć, wrzuć na patelnię z rozgrzaną oliwą, dodaj czosnek. Duś na małym ogniu około 30 minut. Pod koniec wlej śmietanę, gotuj jeszcze 3 minuty, stale mieszając. Dodaj tuńczyka, dopra solą, Pieprzem czarnym mielonym Appetita i Rozmarynem Appetita. Odcedzony makaron połącz z sosem, posyp parmezanem i dobrze wymieszaj. Przed podaniem posyp szczypiorkiem.
Smacznego!
Average Rating