Tagliatelle z tuńczykiem

Tagliatelle z tuńczykiem

0 0

Jesienno-zimowa szaruga za oknem skłania wiele osób do sięgania po fast-foody i słodkie przekąski, które na chwilę poprawiają humor. Tymczasem to właśnie teraz warto postawić na wzmacniające organizm, aromatyczne posiłki i kolorową, wartościową dietę. Przygotowanie takich kuszących, pysznych i zdrowych dań nie musi zajmować dużo czasu, a radość płynąca z degustacji na pewno pozytywnie wpłynie na jesienny nastrój!

Tagliatelle z tuńczykiem – składniki:

  • 40 dag makaronu tagliatelle
  • 1 puszka tuńczyka
  • 25 dag pomidorów
  • 200 ml śmietany 18%
  • Świeży szczypiorek
  • 1 łyżka oliwy
  • 8 dag tartego parmezanu
  • Czosnek mielony Appetita
  • Rozmaryn Appetita
  • Pieprz czarny mielony Appetita

Tagliatelle z tuńczykiem – przygotowanie:

Makaron ugotuj zgodnie z zaleceniami. Pomidory (sparzone i obrane ze skórki) rozgnieć, wrzuć na patelnię z rozgrzaną oliwą, dodaj czosnek. Duś na małym ogniu około 30 minut. Pod koniec wlej śmietanę, gotuj jeszcze 3 minuty, stale mieszając. Dodaj tuńczyka, dopra solą, Pieprzem czarnym mielonym Appetita i Rozmarynem Appetita. Odcedzony makaron połącz z sosem, posyp parmezanem i dobrze wymieszaj. Przed podaniem posyp szczypiorkiem.
Smacznego!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Trendy jesieno-zimowe – płaszcze w kwiaty i sukienki aksamitne
Next post Justyna Bednarek i jej „Pięć sprytnych kun” nominowane do IBBY