Tarta migdałowa z owocami

Tarta migdałowa z owocami

0 0

Lato to sezon, kiedy świeżych owoców jest pod dostatkiem. Ich smak wykorzystać można do przepysznych deserów. W towarzystwie migdałów i delikatnego serka mascarpone będą stanowić świetny dodatek do tarty w letnim wydaniu

Lody:

  • 200 g migdałów tartych BackMit
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 500 ml sera mascarpone (schłodzony przez noc)
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem
  • mleko
  • owoce sezonowe (ok. 500 g)
  • cukier puder (opcjonalnie)

Wykonanie:

1. Budyń gotujemy w połowie porcji mleka zalecanej przez producenta. W ten sposób uzyskamy bardzo gęstą pulpę. Studzimy, najlepiej przez noc w lodówce.

2. Tarte migdały wysypujemy na dużą, rozgrzaną patelnię. Cały czas mieszając, doprowadzamy do ich lekkiego zbrązowienia. Studzimy, najlepiej przez noc w lodówce.

3. Formę do tarty wykładamy ciastem francuskim. Formujemy go na papierze do pieczenia i obciążamy np. fasolą, ciecierzycą, czy przeznaczonymi do tego specjalnymi kuleczkami.

4. Ciasto pieczemy według zaleceń producenta. Po wyjęciu z piekarnika usuwamy obciążenie
i studzimy ciasto.

5. Ser mascarpone wykładamy do misy miksera, dodajemy pulpę budyniową i ubijamy powoli, stopniowo zwiększając obroty miksera.

6. Do ubitej masy dodajemy tarte migdały i dokładnie mieszamy.

7. Wykładamy na ciasto masę migdałową. Na wierzch układamy umyte owoce.

8. Tartę możemy serwować od razu lub po schłodzeniu w lodówce.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Stroje kąpielowe, które założysz na plażę
Next post Jak wybrać odpowiednią sukienkę?