Torciki czekoladowe z brzoskwinią to pyszna propozycja karnawałowych wypieków
Torciki czekoladowe z brzoskwinią – składniki:
- 1 opakowanie brzoskwiń w syropie Valfrutta 400 g
- 100 g mąki
- 100 g masło
- 80 g cukru
- 2 jajka
- 30 g kakao
- 50 g ciemnej czekolady Toblerone
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Torciki czekoladowe z brzoskwinią – sposób przygotowania:
W misce dokładnie zmiksuj jajka z cukrem, dodaj roztopioną i przestudzoną czekoladę z masłem, kakao, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wanilię. Masę przełóż do 4 wysmarowanych masłem kokilek i piecz ok. 20 min w 170 °C. Serwuj na pokrojonych w plastry brzoskwiniach.
Average Rating