Tortilla z kaszą – idealny pomysł na obiad
Czas czytania:1 min

Tortilla z kaszą – idealny pomysł na obiad

0 0

W chłodne, jesienne dni, kiedy zmarznięci „wpadamy” do domu nie mamy wiele czasu, by spędzać długie godziny w kuchni przygotowując codzienny obiad. Chcemy zjeść coś szybkiego, pożywnego i rozgrzewającego. Przepis, który dziś pozwalam sobie podesłać sprawdzi się tu idealnie! Pyszne jesienne tortille z kaszą gryczaną – doskonałym źródłem białka i kopalnią cennych witamin, to szybki i pożywny obiad, który dostarczy nam energii na całe popołudnie.

Tortilla z kaszą – składniki:

  • 1 opakowanie tortilli Dan Cake (4 placki)
  • 2 woreczki ( 2x100g) kaszy gryczanej
  • 1 żółta papryka
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka oliwy z oliwek
  • łyżeczka ostrej papryki
  • sól, pieprz
  • kolendra

Tortilla z kaszą – przygotowanie:

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie w/g instrukcji na opakowaniu. Paprykę kroimy w kostkę, pomidorki na połówki. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy do niej dwa ząbki drobno posiekanego czosnku i delikatnie podsmażamy. Dodajemy pokrojone warzywa i całość dusimy 3 minuty. Zdejmujemy z ognia i dodajemy kaszę, ostrą paprykę oraz sól i pieprz do smaku. Patelnię stawiamy z powrotem na mały ogień i podsmażamy 5 minut cały czas mieszając. W tym czasie opiekamy tortille od Dan Cake. Możemy to zrobić w piekarniku – po uprzednim zwilżeniu placków wodą, aby stały się elastyczniejsze. Przekładamy tortille na talerz. Na każdą nakładamy kilka łyżek kaszy z warzywami i posypujemy kolendrą. Tortillę zawijamy i spinamy wykałaczką.

Smacznego

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Indyjski róż – to jest modne jesienią
Next post Dieta i ćwiczenia vs. zabiegi w gabinecie