Truskawka – soczysta, czerwona, cudownie pachnąca doskonale komponuje się z czekoladowym aromatem. Świeże i słodkie owoce oblane najlepszą oryginalną wedlowską czekoladą z pewnością przywołają klimat wiosny. Polecamy przepis na truskawki w czekoladowych mundurkach
Truskawki w czekoladowych mundurkach – składniki
500 g świeżych truskawek
100 g białej czekolady E.Wedel
100 g mlecznej czekolady E.Wedel
2 łyżki miękkiego masła
Truskawki w czekoladowych mundurkach – krok po kroku
Krok 1: Truskawki umyć i osuszyć – szypułki pozostawić.
Krok 2: Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać jedną łyżkę miękkiego masła. Czekoladę przestudzić tak, aby nie zastygała.
Krok 3: W płynnej białej czekoladzie maczać truskawki do wysokości ¾. Truskawki odkładać na tacę wyłożoną pergaminem do całkowitego zastygnięcia.
Krok 4: Czynność tę powtórzyć z czekoladą mleczną lub gorzką, zanurzając truskawki w płynnej czekoladzie do ½ wysokości, tak aby został widoczny pasek białej czekolady.
Average Rating