Warzywne penne z szynką

Warzywne penne z szynką

0 0

Dziś przypada Światowy Dzień Makaronu, ustanowiony w 1995 r. Kto ma dużo szczęścia, będzie obchodził ten szczególny dzień we Włoszech lub dobrej włoskiej restauracji. Makaron jest potrawą globalną, znaną w każdym zakątku świata, choć to Włosi spożywają go najwięcej i w najróżniejszych odmianach. Znają ich blisko sto! Polecamy przepis na warzywne penne z szynką

 

Warzywne penne z szynką – składniki:

•          25 g zielonej fasolki szparagowej

•          2 różyczki brokułu

•          20 g zielonego groszku

•          10 g Szynki z Beczki JBB

•          0,5 cebuli

•          gałka muszkatołowa

•          1 ząbek czosnku

•          sól i pieprz

•          100 ml śmietanki 30% lub w wersji fit – jogurt naturalny.

 

Warzywne penne z szynką – przygotowanie:

Makaron penne gotujemy w lekko osolonej wodzie. Na patelni podsmażamy cebulę wraz z czosnkiem i szynką. Dodajemy warzywa, a następnie śmietankę. Gdy warzywa już zmiękną, na patelnię wrzucamy wcześniej ugotowany makaron. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Domowe SPA – dynia w roli głównej
Next post Sukienki na jesień – stylizacje