Święta Wielkiej Nocy skłaniają do refleksji, to czas odrodzenia i radości. Kolorowe pisanki, bazie, żonkile i mazurki już niebawem pojawią się na naszych stołach by zachwycać smakiem i zapachem. Wielkanocna pascha symbolizuje bogactwo i dobrobyt, nie może jej zabraknąć wśród tradycyjnych potraw świątecznych
Wielkanocna pascha – składniki
- 450 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony
- 100 g masła
- 100 g drobnego cukru
- łyżka kandyzowanej skórki pomarańczy
- 2 łyżki płatków migdałowych plus do dekoracji
- 2 łyżki rodzynek
- 2 łyżki suszonej żurawiny
Wielkanocna pascha – wykonanie
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dalej ucierając dodawać stopniowo twarożek, dodać bakalie (wcześniej można je namoczyć), wymieszać i przełożyć masę do wyłożonych gazą miseczek (lub jednej większej, ale ładniej prezentują się małe paschy). Wstawić na kilka godzin do lodówki, podawać udekorowane płatkami migdałów.
Average Rating