Po długiej zimie z utęsknieniem czekamy nie tylko na ciepłe promienie słońca i pąki na drzewach, lecz także na… powiew wiosny w naszym menu. Kulinarna wiosna to lekkość, kolory przyrody, wyjątkowe smaki i aromaty. Najpiękniejsza pora roku w kuchni może pojawić się w każdej chwili – to takie proste!
Delikatne smaki, zachęcające kolory i mnóstwo kuszących warzyw – oto przepis na idealne wiosenne menu. Teraz łatwo i przyjemnie możesz przygotować pyszne domowe obiady pełne witamin i wartości odżywczych, które pozytywnie pobudzają organizm po okresie zimowym. PROSTE HISTORIE – czyli lekkie zupy urzekają aromatem i smakiem, przywołując na myśl przyrodę budzącą się do życia. Naturalnie i wiosennie – takiej pokusie warto ulec!
Wiosenne przepisy
Zupa wiosenna z rzodkiewką i makaronem
Sposób przygotowania:
Przygotuj 2 litry bulionu na kurczaku. Wrzuć Zupę wiosenną PROSTE HISTORIE i doprowadź do wrzenia. Dodaj szklankę makaronu rurki i 4 łyżki dobrej oliwy z oliwek. Na końcu dolej kieliszek białego wytrawnego wina. Pozostaw na ogniu dopóki warzywa nie będą miękkie, a makaron ugotowany. Dopraw świeżo mielonym pieprzem i solą. Pęczek rzodkiewek umyj, liście drobno posiekaj, a rzodkiewkę zetrzyj na dużych oczkach. Dodaj do zupy i serwuj.
Krem kalafiorowy z piklowanym łososiem
Sposób przygotowania:
80 g wędzonego łososia pokrój w cienkie paski. Przełóż do miski z 2 marchewkami zestruganymi na cieniutkie paski. Rozmroź 150 g Chrupiącego kalafiora PROSTE HISTORIE, przekrój każdy kawałek wzdłuż na 4 części, dodaj do miski. W rondelku zagotuj 4 łyżki octu z 2 łyżkami wody, 1 łyżką oliwy i 1 łyżeczką cukru. Dodaj 2 ziarenka gorczycy, dopraw solą i ciepłym wywarem zalej łososia z warzywami. Odstaw do wystygnięcia. Przygotuj Zupę kalafiorową PROSTE HISTORIE zgodnie z przepisem na opakowaniu, zmiksuj dodając 100 g topionego serka śmietankowego. Dopraw gałką muszkatołową i solą. Krem serwuj układając na nim odcedzone warzywa z łososiem. Posyp wierzch koperkiem.
Więcej na prostehistorie.com.pl
Z upa wiosenna PROSTE HISTORIE
Kolorowa i pełna polskich warzyw, m.in. marchewki, kalafiora, brukselki, pora i zielonego groszku – taka jest właśnie zupa wiosenna. Jej przygotowanie to bardzo p
Average Rating