Zdrowe surówki z kapusty kiszonej

Zdrowe surówki z kapusty kiszonej

0 0

Ukoronowaniem każdego drugiego dania jest surówka. W okresie zimowym szczególnym powodzeniem cieszy się kapusta kiszona. Dzięki różnym dodatkowm można komponować surówki o niepowtarzalnych smakach. Jabłko, cebula, kmine…to tylko niektóre z nich

Surówka z kiszonej kapusty, jabłka i marchewki

kiszona kapusta ok 0,5kg

3 jabłka

1 cebula

2 łyżki oleju

cukier ok 2 łyżeczki

pieprz

2 średnie marchewki

natka z pietruszki

Surówka z kiszonej kapusty i pora

300-350 g kapusty kiszonej

1 mały por

1 duże jabłko (lub 2 mniejsze)

2 – 3 łyżki oliwy z oliwek

2 – 3 łyżki soku z cytryny

2 łyżki cukru

pieprz, sól

Surówka z kapusty i ogórków

30 dkg kiszonej kapusty

15 dkg ogórków kiszonych

1 nieduża cebula

troszkę oliwy

pieprz.

Surówka z kiszonej kapusty i buraków

3/4 słoika kiszonej kapusty

1 mały burak

marchew

bazylia, oregano, zioła prowansalskie,

pieprz

1/2-1 łyżeczki cukru

1-2 łyżki majonezu

1 łyżka jogurtu naturalnego

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Niewyznane grzechy siostry Juany – recenzja
Next post Lawendowe pola – recenzja