Zupa z ogródka

Zupa z ogródka

0 0

Lato rozpieszcza nas bogactwem słońca i witamin. Wystarczy kupić świeże warzywa i ugotować z nich pyszną zupę. Przygotowaliśmy dla was propozycję nietuzinkowej wersji popularnej zupy jarzynowej. Wystarczy dodać do garnka kilka ciekawych przypraw oraz niestandardowych składników i … „lato w gębie!”

Zupa Jarzynowa

Składniki:

– 2 marchwie

– 1 korzeń pietruszki

– 1 cebula

– 3 łyżki oliwy z oliwek

– 1 opakowanie Ziół Dalmatyńskich KOTÁNYI

– sól

– 1 łyżka przecieru pomidorowego

– ½ l bulionu warzywnego

– 50 g pokruszonego makaronu spaghetti

– 2 obrane pomidory pokrojone w krążki

– 1-2 łyżki startego sera parmezan

Wykonanie:

Obrać marchwie, pietruszkę i cebulę, a następnie pokroić w krążki i podsmażyć na oliwie z oliwek. Dodać zioła , przecier pomidorowy i wlać bulion. Dosolić i gotować na wolnym ogniu przez ok. 5min. Dodać makaron spaghetti i gotować aż makaron stanie się miękki. Na koniec doprawić do smaku, dodać pomidory i posypać świeżo startym parmezanem.

Wskazówka: Podawać z chrupiącą bagietką.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Majowa zupa z koperkiem
Next post Zupa kurkowa – przepis