Włoskie spaghetti z mulami w sosie pomidorowym

Włoskie spaghetti z mulami w sosie pomidorowym

0 0

Nitki, wstążki, pióra, świderki, spaghetti… To jedne z kilkuset rodzajów makaronu. W połączeniu z dobrą włoską muzyką – każda z form tworzy wspaniały duet i jest pomysłem na idealne zakończenie dnia i nie tylko. Sprawdź nasz przepis na włoskie spaghetti z mulami w sosie pomidorowym

Włoskie spaghetti z mulami w sosie pomidorowym – składniki

 

  • Makaron Malma Spaghetti 200 g
  • Pasata pomidorowa 200 g
  • Mule 300 g
  • Szalotka 2 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • Białe wino 100 ml
  • Sól, pieprz
  • Oliwa z oliwek
  • Natka pietruszki
  • Bazylia

Włoskie spaghetti z mulami w sosie pomidorowym – przygotowanie:

Mule przepłukujemy zimną wodą i oczyszczamy z tzw. wąsów. W międzyczasie gotujemy makaron wg zaleceń producenta. Na patelni rozgrzewamy delikatnie 3 łyżki oliwy i dodajemy posiekaną szalotkę i czosnek. Po chwili dodajemy mule i białe wino, całość przykrywamy na ok. 5 minut, aby mule się pootwierały. Następnie dodajemy pastę pomidorową i doprawiamy. Gdy sos zgęstnieje, dodajemy makaron i zioła. Smacznego! 🙂

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Quesadilla – danie ze słonecznego Meksyku na chłodną jesień
Next post Smak chili, smak życia – jedna z najbardziej oczekiwanych książek lata!