Nie masz pomysłu na obiad? Stwórz włoski klimat w swoim domu i przygotuj fusilli z jarmużem, prosciutto i orzechami włoskimi
Fusilli z jarmużem, prosciutto i orzechami włoskimi – składniki:
Czas przygotowania: 20 minut
Poziom trudności: średni
- Makaron Malma Fusilli 500g
- Jarmuż 200 g
- Cebula czerwona 1 szt.
- Czosnek 2 szt.
- Czerwone wino 50 ml
- Śmietanka 36% 100 ml
- Orzechy włoskie 20 g
- Parmezan 30 g
- Sól, pieprz
- Oliwa z oliwek
- Prosciutto
Fusilli z jarmużem, prosciutto i orzechami włoskimi – przygotowanie:
Makaron gotujemy wg zaleceń producenta. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Cebulę i czosnek siekamy, a prosciutto kroimy w paseczki. Dodajemy wszystko na patelnię. Do całości dolewamy czerwone wino oraz śmietankę i dusimy przez chwilę. Następnie dokładamy ugotowany wcześniej makaron i posiekany jarmuż. Smażymy razem przez ok. 1-2 minuty. Na koniec doprawiamy danie solą i pieprzem a także obficie posypujemy parmezanem.
Average Rating