Fusilli z jarmużem, prosciutto i orzechami włoskimi

Fusilli z jarmużem, prosciutto i orzechami włoskimi

0 0

Nie masz pomysłu na obiad? Stwórz włoski klimat w swoim domu i przygotuj fusilli z jarmużem, prosciutto i orzechami włoskimi

Fusilli z jarmużem, prosciutto i orzechami włoskimi – składniki:

Czas przygotowania: 20 minut

Poziom trudności: średni

  • Makaron Malma Fusilli 500g
  • Jarmuż 200 g
  • Cebula czerwona 1 szt.
  • Czosnek 2 szt.
  • Czerwone wino 50 ml
  • Śmietanka 36% 100 ml
  • Orzechy włoskie 20 g
  • Parmezan 30 g
  • Sól, pieprz
  • Oliwa z oliwek
  • Prosciutto

Fusilli z jarmużem, prosciutto i orzechami włoskimi  – przygotowanie:

Makaron gotujemy wg zaleceń producenta. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Cebulę i czosnek siekamy, a prosciutto kroimy  w paseczki. Dodajemy wszystko na patelnię. Do całości dolewamy czerwone wino oraz śmietankę i dusimy przez chwilę. Następnie dokładamy ugotowany wcześniej makaron i posiekany jarmuż. Smażymy razem przez ok. 1-2 minuty. Na koniec doprawiamy danie solą i pieprzem a także obficie posypujemy parmezanem.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Biały uśmiech – co może mu zaszkodzić?
Next post Jak wybrać prezent dla dziecka?