Łosoś marynowany w TABASCOŸ i burakach

Łosoś marynowany w TABASCOŸ i burakach

0 0

Prezentujemy przepis z wykorzystaniem łososia, który zachwyci nawet najwybredniejszego smakosza

Składniki:

1 filet z łososia z skórą, bez ości

Spora garść grubej dobrej morskiej soli

Spora garść cukru

80 lub 100 ml dobrej białej wódki

2 -3 średnie buraki

Duży pęczek kopru

Kilka gałązek trybuli

Kilka kropel sosu TABASCO®

Wykonanie:

Filet oczyścić, umyć i osuszyć. Buraki obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Cukier rozmieszać z wódką, sosem TABASCO® i natrzeć filet z łososia. Posypać go także obficie solą morską. Obłożyć burakami i posiekanym świeżym koprem. Jeszcze raz wszystko posypać grubą solą morską. Na wierzch ułożyć kilka gałązek trybuli. Odstawić na 24 godziny do lodówki. Kroić ostrym nożem na cienkie plasterki. Można podawać na grzankach.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Zapiekanka mięsna z żurawiną
Next post Pomysł na rozgrzewający obiad