Prezentujemy przepis z wykorzystaniem łososia, który zachwyci nawet najwybredniejszego smakosza
Składniki:
1 filet z łososia z skórą, bez ości
Spora garść grubej dobrej morskiej soli
Spora garść cukru
80 lub 100 ml dobrej białej wódki
2 -3 średnie buraki
Duży pęczek kopru
Kilka gałązek trybuli
Kilka kropel sosu TABASCO®
Wykonanie:
Filet oczyścić, umyć i osuszyć. Buraki obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Cukier rozmieszać z wódką, sosem TABASCO® i natrzeć filet z łososia. Posypać go także obficie solą morską. Obłożyć burakami i posiekanym świeżym koprem. Jeszcze raz wszystko posypać grubą solą morską. Na wierzch ułożyć kilka gałązek trybuli. Odstawić na 24 godziny do lodówki. Kroić ostrym nożem na cienkie plasterki. Można podawać na grzankach.
Average Rating