Awokado zapiekane z tuńczykiem i Aldamerem

Awokado zapiekane z tuńczykiem i Aldamerem

0 0

Masz ochotę na smaczną przekąskę? Goście zapowiedzieli się z przyjściem? Polecamy przepis na Awokado zapiekane z tuńczykiem i Aldamerem – danie proste, szybkie i bardzo pożywne.  Doskonałe jako przystawka lub wczesna kolacja.

Awokado zapiekane z tuńczykiem i Aldamerem

Składniki:

  • 2 awokado
  • 150 g filetu z tuńczyka
  • 300 g sera Aldamer MSM Mońki
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 1 jajko
  • 100 ml słodkiej śmietany 18%
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 3 ząbki czosnku
  • sól i czarny pieprz grubo mielony do smaku

Wykonanie:

Awokado przekroić na pół i wyciągnąć pestki. Łyżeczką, częściowo wydrążyć miąższ i przełożyć do miski. Dodać tuńczyka pokrojonego w kostkę, ¾ sera startego na tarce, pokrojoną natkę, posiekany czosnek, mąkę, sól i pieprz do smaku. Całość wymieszać. Osobno w misce jajko roztrzepać ze śmietanką i wlać do miski z tuńczykiem i wszystkimi składnikami. Wymieszać i tak przygotowanym farszem wypełnić miseczki po wydrążonym awokado. Posypać pozostałym startym serem i zapiec w piekarniku w rozgrzanym do 200oC przez około 25 minut.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Domowe hi SPA dla dłoni!
Next post Jak atrakcyjnie urozmaicić dziecku ferie w mieście?