Cake pops ze śliwkami kalifornijskimi

Cake pops ze śliwkami kalifornijskimi

0 0

Z myślą o zbliżającym się Tłustym Czwartku, przygotowaliśmy nowy przepis na kolorowe i pyszne cake popsy ze śliwką kalifornijską, które będą świetnym słodkim urozmaiceniem pączkowego święta dla całej rodziny

Cake pops – składniki

  • 2½ kubka płatków owsianych błyskawicznych
  • 12 śliwek kalifornijskich
  • 5 łyżek gorzkiego kakao
  • 120g cukru trzcinowego
  • 120g masła
  • 100ml mleka roślinnego
  • 60ml whiskey
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

do dekoracji: wiórki kokosowe, cukrowe i czekoladowe posypki, drewniane patyczki

Cake pops – przygotowanie:

Śliwki kalifornijskie zalać wrzątkiem, odstawić na 10 minut, a następnie odcedzić i drobno posiekać. Do głębszej miski wsypać płatki owsiane i kakao, wymieszać. W rondelku rozpuścić masło, dodać cukier i mleko roślinne, mieszać do połączenia składników. Płatki owsiane wymieszane z kakao zalać zawartością rondelka, dodać posiekane śliwki kalifornijskie, whiskey i ekstrakt z wanilii. Całość dokładnie wymieszać. Z masy formować kulki i od razu obtaczać je w wiórkach lub posypkach. Tak przygotowane kulki przełożyć na 20 minut do zamrażarki do stężenia. Po wyjęciu z zamrażarki nadziewać na patyczki i umieszczać w wysokim naczyniu.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Zrób to sama – Wieszak na ubrania dla zakochanych
Next post Anna Litwinek Czarownica