Choinka oprószona cukrem pudrem. Przepis last minute

Choinka oprószona cukrem pudrem. Przepis last minute

0 0

Choinka do odrywania wygląda bardzo efektowania, a jej przygotowanie jest szybkie i proste! Wystarczy ciasto francuskie, krem orzechowo-czekoladowy, a do dekoracji biały jak śnieg – cukier puder Diamant

Świąteczną choinkę do odrywania można przygotować nawet w ostatniej chwili przed Świętami. Chrupiące ciasto francuskie i krem czekoladowo-orzechowy smakują każdemu, a warstewka posypanego cukru pudru przywodzi na myśl białe płatki śniegu. W przepisie możesz użyć także cukru pudru z aromatem waniliowym, który wzbogaci aromat wypieku. Odrywanie boków ciasta to dodatkowa frajda, goście będą zachwyceni!

Choinka do odrywania z kremem czekoladowo-orzechowym

Składniki:

  • 2 płaty ciasta francuskiego
  • ok. 50 g kremu czekoladowo-orzechowego
  • 1 żółtko
  • cukier puder w tubie lub cukier puder waniliowy DIAMANT

Przygotowanie:

Pierwszy płat kładziemy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Wykrawamy zewnętrzny kształt choinki (z odkrojonej części ciasta można wyciąć gwiazdkę do udekorowania choinki). Rozsmarowujemy krem czekoladowy po całości i przykrywamy drugim płatem, który docinamy do tego pod spodem. Boki choinki nacinamy w paski o szerokości ok. 1 cm. każdy pasek, następnie wykręcamy, tworząc gałązki choinki. Całość smarujemy rozkłóconym żółtkiem, pieczemy w 220° C, 15-20 minut (lub aż ładnie się zarumieni). Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem DIAMANT.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Bigos tradycyjny ze śliwkami
Next post ŚWIĘTA I SYLWESTER NIE MUSZĄ BYĆ DLA SINGLI NAJSMUTNIEJSZYMI DNIAMI W ROKU…