Kuskus z wieprzowiną i brzoskwiniami

Kuskus z wieprzowiną i brzoskwiniami

0 0

Kuskus w połączeniu z mięsem i soczystymi brzoskwiniami to niebanalny przepis na przyjęcie.

Kuskus z wieprzowiną i brzoskwiniami – składniki (10 porcji):

  • 300 g wstępnie ugotowanego kuskusu,
  • 500 g polędwiczek wieprzowych,
  • 400 g brzoskwiń w puszce Valfrutta,
  • bulion,
  • 20 g szałwii,
  • 50 g masła,
  • sos sojowy,
  • 100 g selera,
  • 30 g świeżej mięty,
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia,
  • sól i pieprz

Kuskus z wieprzowiną i brzoskwiniami – przygotowanie:

Polędwiczki pokrój na cienkie paseczki i umieść w marynacie z posiekanego selera, sosu sojowego, szałwii i oliwy z oliwek. Umieść kuskus w misce i namocz w 1 łyżce gorącego bulionu z miętą, oliwą i solą. Odsącz brzoskwinie i pokrój je w drobną kostkę. Podsmaż polędwiczki na patelni. Umieść kuskus w szklanych miseczkach, dodaj brzoskwinie i uzupełnij polędwiczkami. Niech wszystkie soki, które wykapały z kuskus połączą się w aromatycznym sosie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Niezdrowe wakacyjne pokusy
Next post Tortilla w stylu orientalnym – szybko i pysznie