Długo wyczekiwany sezon grillowy trwa! Mięsa, ryby, warzywa, a nawet owoce zyskują niepowtarzalny aromat, a wspólne biesiadowanie to wręcz weekendowy obowiązek. Jak wzbogacić smak doskonale znanych potraw? Idealnie sprawdzają się wytrawne sosy, przygotowane na bazie twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony. Proste kompozycje składników w połączeniu ze śmietankowym smakiem twarożku tworzą pyszne, kremowe dipy, które zaskakują oryginalnością
Przepis na dip z anchois
- 200 g twarożku kanapkowo- sernikowego Mój Ulubiony ( 1 opakowanie)
- 50 g filetów anchois
- 100 ml jogurtu
- 1 jajko ugotowane na twardo
- sok z połowy cytryny
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz
Twarożek, jogurt, filety anchois i żółtka jaja ugotowanego na twardo zmiksować. Dodać sok z cytryny, przyprawy, a na końcu drobno posiekane białko. Wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Przepis na dip z suszonych pomidorów
- 200 g twarożku kanapkowo- sernikowego Mój Ulubiony ( 1 opakowanie)
- 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- pęczek szczypiorku
- 80 g suszonych pomidorów
- 1 papryczka chilli
Odcedzone suszone pomidory posiekać w drobną kostkę i wymieszać z twarożkiem i jogurtem. Dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, a następnie posiekany szczypiorek i ostrą papryczkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Przepis na dip z sera pleśniowego
- 200 g twarożku kanapkowo- sernikowego Mój Ulubiony ( 1 opakowanie)
- 100 gr sera pleśniowego- niebieskiego
- ok 100 ml śmietany lub jogurtu
- sól, pieprz
- 0.5 łyżeczki cukru
- kilka kropel cytryny
Wszystkie składniki połączyć, dobrze wymieszać i wstawić do lodówki na ok. godzinę, aby smak nabrał intensywności .
Average Rating