Sakiewki z ciasta francuskiego z jajkiem, serem aldamer

Sakiewki z ciasta francuskiego z jajkiem, serem aldamer

0 0

Zastanawiasz się czym zaskoczyć gości lub rodzinę? Masz ochotę na pyszną przekąskę, którą zrobić szybko, a do tego przepis na nią nie jest skomplikowany? Spróbuj sakiewki z ciasta francuskiego!

Składniki:

1 arkusz ciasta francuskiego

Nadzienie:

150ml śmietanki 30%

100g sera aldamer MSM Mońki

100g sera pleśniowego lazur

100g papryki zielonej pokrojonej w kostkę

6 żółtek

Do smaku: sól, pieprz młotkowany, oregano, bazylia

Dodatkowo:

70g oliwek czarnych

70g pomidorków koktajlowych

1 pęczek szczypiorku

Wykonanie:

Ser żółty ścieramy na tarce Ariete. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki nadzienia wymieszać ze sobą.

Piec nagrzewamy do 180*C. Arkusz ciasta dzielimy na 6 części. Układamy na papierze do pieczenia, przykrywamy arkuszem papieru do pieczenia. Na środku każdego ciastka kładziemy kubek z wodą; w ten sposób wyrosną nam tylko brzegi ciasta. Wkładamy do pieca na 10 minut. Po wyciągnięciu ściągamy kubek i papier z wierzchu.

Do każdej sakiewki wkładamy nadzienie, na wierzchu układamy oliwki i pomidorki koktajlowe. Piec nagrzewamy do 200*C, wkładamy ciastka jeszcze na 7 minut. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

Źródło przepisu: Ariete, MSM Mońki

Autor zdjęcia: www.dwor-korona.pl

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Truskawkowe latte czyli stylizacje z beżem i różem
Next post Winny – thriller Joanny Opiat-Bojarskiej