Domowa pizza na trzy sposoby
Czas czytania:1 min

Domowa pizza na trzy sposoby

0 0

Nie jesteśmy fanami fast foodów, jednak uśmiech na twarzach domowników, kiedy proponujemy na obiad pizze jest bezcenny. Taki posiłek najlepiej przygotować samodzielnie, korzystając jedynie z pomocy bliskich. Domowa pizza będzie zdecydowanie zdrowsza, a wspólnie spędzony czas przy jej przygotowaniu może okazać się dobrą zabawą.

Pizza to doskonały pomysł na obiad lub kolację, kiedy nie mamy czasu czy pomysłu na przygotowywanie wykwintnych posiłków. Wystarczy trochę warzyw, ulubiony ser oraz składniki na ciasto. Marka Kühne proponuje wykonać prawdziwą, neapolitańską pizzę, na cienkim spodzie. Do jego wykonania potrzebujemy jedynie wody (150 ml), mąki (150 g), łyżeczkę soli morskiej i 15 g drożdży. Drożdże rozpuszczamy w wodzie i dodajemy resztę składników. Ciasto zagniatamy i zostawiamy na 30 min pod przykryciem żeby wyrosło. Następnie rozwałkowujemy je. Reszta składników zależy już od indywidualnych preferencji. Poniżej kilka propozycji.

Pikantna Pizza

Będzie idealną propozycją dla miłośników intensywnych smaków. Jeśli chcemy zmniejszyć poziom ostrości, możemy zrezygnować z dodawania ostrego sosu.

Składniki:

  • Papryka Pepperoni Kühne
  • Papryka Chili Kühne
  • Słoiczek koncentratu pomidorowego
  • Sos Hot Chili Kühne
  • Mozzarella pokrojona w plasterki

Przygotowanie:

Rozwałkowane ciasto posmaruj koncentratem pomidorowym i kilkoma łyżkami sosu Hot Chili. Połóż pokrojoną w plasterki mozzarellę i paprykę. Pizzę piecz w piekarniku przez ok. 15 minut.

Pizza włoska

Składniki:

  • Koncentrat pomidorowy
  • Mozzarella pokrojona w plasterki
  • Rukola
  • Czarne oliwki
  • Suszone pomidory
  • Ocet balsamiczny Kühne

Przygotowanie:

Rozwałkowane ciasto posmaruj koncentratem pomidorowym i połóż na nim pokrojony w plasterki ser mozzarella. Dodaj przekrojone na pół czarne oliwki i suszone pomidory. Pizzę piecz przez ok. 15 minut w piekarniku. Po wyjęciu posyp całość rukolą i skrop octem balsamicznym.

Pizza na słodko

Składniki:

  • Koncentrat pomidorowy
  • Szynka
  • Ananas
  • Banan
  • Ocet malinowy Kühne

Przygotowanie:

Rozwałkowane ciasto posmaruj koncentratem pomidorowym. Szynkę pokrój na małe plasterki i ułóż na cieście, podobnie zrób z pokrojonymi owocami. Pizzę piecz przez ok. 15 minut w piekarniku. Po wyjęciu skrop octem malinowym.

Smacznego!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Baza kauczukowa – co to jest i jak działa?
Next post <strong>Moc tradycji i komponenty naturalne</strong>