Żydowska zupa rybna

Żydowska zupa rybna

0 0

Kto nie próbował kuchni żydowskiej, niech żałuje. Te smaki, aromaty, przyprawy…Tradycyjną potrawą tej kuchni jest zupa rybna. Najlepiej smakuje przy dźwiękach klezmerskiej muzyki

Składniki:

  • 400 g ryby (mięso)
  • 1 l wody
  • 1 marchew
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 3 małe cebule
  • 1 łyżka mąki
  • 2-3 łyżki oleju lub 60 g masla
  • 2 liście laurowe
  • ocet
  • szczypta papryki, sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Rybę umyć i osolić

2. Warzywa obrać i ugotować w litrze wody. Nastepnie odcedzić.

3. Zrobić zasmażkę z mąki, masła, natki pietruszki i drobno posiekanej cebuli.

4. Do wywaru dodać zasmażkę, łyżkę octu i rybę. Pod koniec gotowania wyjąć ją, usunąć ości, a mięso wrzucić do zupy. Dodać pokrojone wcześniej warzywa.

5. Na koniec przyprawić papryką i octem.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous post Sztuka prasowania
Next post Zupa sylwestrowa z soczewicy